Kategorier
Uncategorized

Har du styr på forskudsopgørelsen?

At forskudsopgørelsen næppe står øverst på huskelisten, når en selvstændig erhvervsdrivende slås for at holde virksomheden oven vande midt i en pandemi, antyder en ny opgørelse fra Skattestyrelsen i hvert fald. Skattesyrelsen har taget et øjebliksbillede af forskudsopgørelserne fra gruppen af selvstændige med B-skattebetaling. Det er typisk små enkeltmandsvirksomheder, hvor mange arbejder i brancher, der har været påvirket af coronakrisen.

Tallene viser, at ca. 96.000 af de i alt ca. 300.000 selvstændige med B-skattebetaling har sat deres forventede indkomst for 2020 ned på deres forskudsopgørelse, mens ca. 94.000 har forhøjet den. Sidste år på samme tidspunkt havde nogenlunde det samme antal justeret forskudsopgørelsen – ca. 85.000 satte den forventede indkomst ned, mens ca. 93.000 satte den op.

Færre har ændret forskudsopgørelsen end forventet

At tallene ser relativt ens kan betyde, at en del selvstændige har betalt en forkert skat i løbet af året. Med de udfordringer som pandemien har skabt for mange små virksomheder, vil man umiddelbart forvente, at flere vil være udfordret på økonomien i 2020 end normalt.

Forskudsopgørelsen skal ses som et løbende budget over indkomst og skat for året. Den viser den forventede indkomst og fradrag samt den procent, der skal betales i skat.

Forskudsopgørelsen bliver tilgængelig hvert år i november, og i den giver Skattestyrelsen sit bud på, hvordan hver enkelt borgers skat beregnes i det kommende år. Derfor er det vigtigt at rette oplysningerne, hvis der sker større ændringer i den personlige økonomi. Et nyt job, køb af fast ejendom eller andre store ændringer kan have betydning for skatten.

Hvis coronakrisen fortsætter, kan det desuden være en god ide at tænke på næste års økonomi allerede nu. Forskudsopgørelsen for 2021 åbnede den 17. november 2020.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *