Kategorier
Uncategorized

Nu kan man også være gavmild over for forskerne og få fradrag

Når årsopgørelserne lander i marts, vil man som noget nyt kunne se fradrag for bidrag til godkendte velgørende forskningsinstitutioner.

Med en lovændring, som skal give mulighed for, at der kan komme flere midler til almennyttig forskning, har regeringen lukket op for, at ikke kun virksomheder, men også borgere får fradrag for deres bidrag.

Fradraget vil automatisk fremgå af årsopgørelsen, sådan som det også gør, når du donerer til godkendte almennyttige foreninger.  Gaven skal altså ikke selvangives. Man skal blot huske at oplyse navn og cpr-nummer til de forskningsinstitutioner, man giver gaver. De godkendte velgørende forskningsinstitutioner indberetter indbetalingerne til SKAT, som sørger for, at kan får det fradrag, man er berettiget til.

Virksomheder (juridiske personer), som giver gaver til forskning får stadig fradrag, men skal fra 2010, modsat tidligere år, oplyse deres cvr-nummer til de godkendte velgørende forskningsinstitutioner, da fradraget for 2010 og fremover er betinget af, at gaven er indberettet af forskningsinstitutionen.

De nye regler gælder for gaver til forskning til godkendte forskningsinstitutioner givet i 2010 og fremover. En samlet oversigt over de gaver der er givet til forskning, vil fremgå at din Skattemappe på skat.dk

Reglerne om fradragsret for forskningsgaver er ikke begrænsede i form af minimum- eller maksimumsbeløb.

Midt i januar vil du  på skat.dk kunne finde en liste over de godkendte velgørende forskningsinstitutioner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *